La nostra entitat es va fundar l’any 1947 i durant els seus primers anys va ser un grup de sardanes. L’any 1953 va néixer el grup de Dansa Folklòrica que és actualment l’esbart. Des de llavors hem representat la cultura tradicional i popular catalana en infinitat d’ocasions, tant a nivell nacional com internacional en diferents festivals, sent els més representatius a nivell europeu Suïssa (Ginebra), França (Carcassone, Montpelier, Romans, Marseille), Itàlia (Plaça del Vaticà, Pescara, Torino, Arezzo), Portugal (cementiri de Guimaraes, Viana do Castelo) i Sicília (Messina).

A nivell nacional, els festivals internacionals més recents on hem participat han estat: Festival de danzas de Coin (Málaga), Festival internacional de Mairena del Aljarafe (Sevilla), Festival internacional de Plasència (Càceres), Festival internacional de Gijón (Asturies), Festival de l’Antiga corona d’Aragó (Castelló)

L’any 1953 vam entrar a formar part de l’obra del ballet popular de Barcelona. L’any 1985 es va fundar l’Agrupament d’Esbarts (federació de grups de dansa folklòrica de Catalunya), del que en som socis fundadors.

L’any 2016 vam participar al primer concurs de Dansa Catalana de Catalunya Nord, quedant en un meritori tercer lloc.

Des de 1986 organitzem el festival de dansa folklòrica Oreneta d’Or Ciutat de Manresa. Per ell han passat els grups més representatius e les diferents comunitats autònomes, així com grups de països d’Europa.

Al nostre repertori es poden trobar danses del més pur estil tradicional i danses de creació amb un estil més modernitzat, però sense perdre l’essència dels punts bàsics tradicionals.

Entre les diferents danses interpretades pel nostre Cos de Dansa, s’hi troben danses marineres, de muntanya i de la Catalunya interior, que és el nostre lloc de procedència.

Facebook
Instagram